Hva vil du?

Frokosten er på plass. Alle sitter rundt bordet, noen sprekere enn andre. Men alle er pent kledd, alle er stelt og har fått medisinene. Dere er flinke, og vi er så takknemlige. Dere er så tålmodige og alltid like vennlige og rolige. Det er så fint, tenk så godt vi har det.  

Du, min gode hjelper, har allerede vært med meg fra starten av dagen. Du hjalp meg opp av sengen, selv om jeg gjerne skulle sovet litt lenger. Du har hjulpet meg å ta vare på meg selv, med vask og stell. Hele tiden med et smil og en vennlig tone. Du hjalp meg finne rene og pene klær. For å være ærlig skulle jeg helst hatt denne nye, gule genseren med perler på, men den blomstrede du fant frem er jo også pen. Men du spurte ikke, og jeg ville ikke hefte deg. Du hjalp meg pusse tenner og ordnet håret mitt. Tusen takk.  

Og nå sitter jeg her da, ved matbordet og nyter godt av at du og de andre hjelperne jobber så hardt. Jo, jeg har det godt og jeg er takknemlig. Men, tenker jeg i mitt stille når fatet kommer på bordet, nå har jeg spist gulost og gult syltetøy hver frokost de siste ukene. Bevares, jeg klager ikke, jeg er glad for å få mat og maten er god, den. Jeg har hørt det står på en liste et sted at jeg liker gulost og syltetøy, men jeg skulle så gjerne hatt litt leverpostei. Jeg vil ikke mase, det er nok av folk som maser. Men, jeg ville blitt så glad om du ville spørre meg hva jeg vil ha til frokost i dag.  

Hva vil du ha, kunne du spurt. Leverpostei, majones og agurk ville jeg svart da!