Zoomkaffe [so:m ¹khɑfːə]  

Et møtested på valgfri lokasjon med noe varmt, syndig svart og oppkvikkende i koppen. Samtalene er like valgfrie som type kopp og antrekk.  

Koronaen har skapt muligheter for å tenke annerledes eller det å måtte tenke annerledes for å få studietiden til å også dekke det sosiale, og ikke bare det akademiske innholdet under pandemien og isolasjonen.  

På Zoomkaffe er oppmøtetid valgfri, kleskoden er “a no-no” og bakgrunnssettingen er kun begrenset av fantasien. Krever ingen reisetid, parkeringsavgift eller store forberedelser. Morgener før eksamen, før forelesning eller på studiedagene er dette en topp måte og møtes på for et lite avbrekk, i en ellers så tettpakket og hektisk hverdag som student.  

Jeg er sykepleierstudent i et pandemikull. Vi har ikke vært på campus like mye som tidligere studenter. Nå som vi er i praksis er vi like mye, om ikke mer, isolerte fra de studentene vi faktisk kjenner. Vi møtes i garderoben før og etter vakt. Kanskje vi møtes i lunsjen, men vi er alltid på vei til eller fra et sted. 

Derfor er Zoomkaffe et yndet møtested for Marte Maren og meg for å komme i gang på morgenen, reflektere over de siste opplevelsene i praksis og finne ut av hva vi skal skrive om på neste innlevering. De gangene vi har hatt hjemmeeksamen har vi logget oss på 45 minutter før. Dette for å roe ned nervene, drikke litt kaffe og bare skravle om andre ting før alvoret starter. Og noen ganger har vi faktisk klart å roe nervene såpass, at vi nærmest har glemt at det kun er 1 minutt til eksamen åpner! 

God kaffe! 

– Linn

Når to eller flere drikker kaffe samtidig på hvert sitt fysiske sted og på samme bølgelengde fordi de deler Zoomlink samtidig. Oppstått og utbredt fenomen fra 2020. 

Hvis du er usikker på oppsett av Zoomlink, kan HINNs egen studentplattform bistå under fanen «hjelp med digital undervisning og læring». Linken sendes i private meldinger til de du ønsker å dele kaffeprat med. Snart kan du nyte engasjert samtale og fortrolige fortellinger med andre. I Zoomkaffe kan du dele fritt med de inviterte deltagerne det du har på hjertet eller er plaget av i tanken. Husk å unmute. 

Jeg opplever nye vennskap, godt fungerende kollokviegrupper og idémyldring under Zoomkaffe. Dog kanskje viktigst er forpliktelsen til de andre deltakere i eksamensperioder: Å sjekke inn med hverandre på morgenen, oppdatere hverandre, legge frem dagens plan og ønske hverandre alt godt. Mange opplever at dette ikke bare er den beste starten, men også den eneste tidlige starten på en dag, som ellers ikke forplikter til sosiale, mellommenneskelige møter. 

Med Zoomkaffe kan jeg få alt innenfor rammen av eget hjem, foran peisen eller i solveggen på verandaen. Anbefales på det varmeste når reisevegen er for lang. 

– Marte Maren